31. decembra 2014

Ježiško, ďakujem za krásne kniž-darčeky! - alebo ako taký Vianočný unboxing/ chvástačka!



Takže práve dnes sa končí rok 2014 a myslím, že by bolo fajn ukončiť ho mojím prvým unboxingom/ chvástačkou, ktoré som nazval Čo kníhkupectvo dalo? (dnes sa skôr hodí názov: Čo Ježiško doniesol? ). Keďže Ježiško nechodil len 24.12., ale prišiel aj trošku skôr aj neskôr tak som ešte s vydaním tohto článku čakal aspoň do konca roku 2014. Prvá várka prišla už v Prahe zatiaľ čo druhá až doma, preto sa pozadie na fotkách nezhoduje (You dont say) a keďže som veľmi netrpezlivý človek tak to darčekový obal neprežil resp. nežil tak dlho aby som ho stihol odfotiť.


Pražská várka obsahovala 3 knihy (You dont say):
Prvá bola kniha Metro 2033 (áno ja viem, že ju už mám aj v angličtine aj v slovenčine, ale v nemčine ju naozaj ešte nemám a navyše potrebujem si tú nemčinu zlepšiť! - recenziu nájdete TU ). Ako ste si už určite mohli domyslieť, som fanatik do knihy a do sveta Metra 2033!

Ďalším prekvapením bola kniha Víra poražených, 6. kniha zo série Meč pravdy od Terryho Gookinda.


Anotácia: Richard Cypher a zraněná Kahlan Amnell se stehují do ústraní. Kahlan se zotavuje z brutálního napadení, k němuž došlo v Anderitu a při kterém málem zemřela. Richard jí pomáhá se uzdravit a získat zpět mocnou sílu matky zpovědnice. Idylický pobyt v liduprázdných horách daleko od
civilizace ale netrvá věčně – přestože se Richard rozhodl nezasahovat do války s Císařským řádem, je unesen sestrou temnot Nicci, milenkou císaře Jaganga a nebezpečnou kouzelnicí. Nicci k sobě Richarda připoutá pomocí kouzla pojícího ji s Kahlan – pokud se s Nicci něco stane, nebo se jí Richard bezmezně nepodřídí, Kahlan zemře. Zatímco Kahlan prahne po pomstě a obklopuje se mohutnou armádou, Richard je donucen žít s Nicci v podivně pokřivené společnosti ve středu Císařského řádu.
- no som naozaj zvedavý ako sa celý príbeh bude vyvíjať ďalej!

Tretia kniha z Prahy je Zaklínač 4: Čas opovržení od Andrzeja Sapkowskeho. Je to priame pokračovanie tretieho Zaklínača, čiže zase stretávame známe postavy ako Geralta, Ciri, Yennefer,... Verím, že aj túto knihu zhltnem ako predošlých Zaklínačov!!






Následne doma prišiel Ježiško znova a doniesol celkom 4 knihy (again You dont say!):
Prvý darček bola kniha Rytíř sedmi království (1. z napísanej trilógie). Akýsi prequel k Písni ledu a ohne!
Anotácia: Dlouho před tím, než Targaryenové ztratili Železný trůn, dlouho po tom, co přišli z Valyrie a sjednotili Sedm království, ale jen krátce po tom, co říši rozervala vedví a poničila Černožárova vzpoura, křižoval krajem potulný rytíř ser Duncan Vysoký. Anebo Dunk, co vypil truňk? Je totiž hodně nízkého rodu a ke svému rytířství přišel, sám neví jak. Zemí stále zmítají následky dynastické roztržky, vládnoucí rody spřádají intriky a nikdo pořádně neví, jestli vládne král, anebo jeho Ruka, lord Krvevran s pověstí černokněžníka, který má všude svoje špehy. Ser Duncan je trochu naivní mladík, který bere rytířskou čest až příliš vážně a všechno raději řeší selským rozumem a silou svalů svého nadměrně narostlého těla. Ale je těžko se do mocenských pletich nezamotat, když jej na cestách provází panoš Egg, který je něčím víc, než se zdá být.

- verím, že z tejto knihy budú rovnako dobré dojmy ako zo všetkých častí zo série Píseň ledu a ohně!



Druhý darček bola celá trilógia o rodine lekárov Coelových od Noaha Gordna: Liečiteľ (inač známa aj ako Ranhojič), Šaman a Lekárka.

Myslím si, že väčšina z Vás už postrehla, že sa nejedná o fantasy knihy, ale to vôbec nevadí. Keďže som videl film Ranhojič (ktorý bol mimochodom úžasný), neviem sa dočkať kedy si na ne nájdem čas. Rodina Coelových je rodina, v ktorej sa vytvorila tradícia bytia lekárom, lebo od Robba J. Coela sa v rodine vyskytuje schopnosť vycítiť prichádzajúcu smrť a s tým aj poslanie byť liečiteľom. Prvá kniha sa odohráva v 11. storočí v starom Anglicke a následne v Perzii, Šaman sa odohráva zase v období prvých prisťahovalcov do Ameriky a tretia, posledná, prebieha v súčastnosti.



Ďakujem štedrému Ježiškovi za všetky kniž-darčeky (na ktoré pre Vás určite v budúcnosti pripravím recenzie!) aj za krásne Vianoce. Dúfam, že ste si ich aj vy tak užili a prečítali ste veľa kníh! Čo Vám priniesol Ježiško? Pochváľte sa aj vy! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára