17. júla 2016

Wytches Vol. 1

Počas návštevy vo Valašskom Meziříčí som po odporúčaní siahol po anglickom komikse s prostým názvom Wytches. Obálka ani prvé strany mi nenapovedali o čo sa bude jednať, ale jedno bolo hneď zo začiatku jasné a to že Wytches bude temné a pútavé psycho. Bolo to až tak pútavé, že som sa pri čítaní tohto diela na záhrade riadne spálil!






Autor: Scott Snyder
Kresba: Jock a Matt Hollingsworth
Vydavateľstvo: Image
Počet strán: 192 
ISBN: 9781632153807
Väzba:paperback
Cena: 9,43 €/ 250 Kč






Prisľúbený ostane navždy prisľúbený
Príbeh sa točí okolo mladého dievčaťa Sailor Rooks a jej rodiny, ktorí sa rozhodli začať svoj život na novo v meste Litchfield. Sailor je trochu zvláštne a uzavreté dievča, ktoré navyše prežilo neskutočne traumatizujúcu situáciu, preto má problém sa zapojiť do tejto novej komunity. Aby toho nebolo ešte málo, v Litchfielde na túto rodinu niečo čaká. Niečo prastaré a neskutočne zlé.


Strašidelný, pútavý a hlavne dobrý!
Najsilnejším prvkom tohto komiksu bolo pre mňa až zvláštne tajomno, keďže som od začiatku skoro ničomu nerozumel a odpovede som dostával až v neskorších častiach diela, a temná, ba až horrorová atmosféra. S odhaľovaním tajomstiev sa stáva príbeh stále pútavejší a je čoraz ťažšie sa od neho odtrhnúť. Komiksu rozhodne nechýba akčná stránka, zrada, rodičovská láska ani riešenie rodinných problémov.

Postavy sú celkom zaujímavé a každá z nich popri hlavnom príbehu rozpráva aj svoj osobný príbeh o tom ako mali určitý problém, ktorého sa postupne zbavili. Každá z postáv sa teda v priebehu deja určitým spôsobom zmení, vyvinie a to či už násilne v určitej situácii alebo dobrovoľne z dôvodu uvedomenia svojej chyby.


Výnimočná, pre niekoho až čudná je aj kresba. Je hoci detailná, farebná a dostatočne dobre plní úlohu pri "popisovaní" prostredia, situácii a výrazov tvári, ale na druhej strane sú všetky kresby prekryté rôznofarebnými fľakmi. Je to hoci zaujímavé a pridáva to dielu taký psycho-horrorový nádych, avšak niekedy je to skôr rušivé a až moc to prekrýva niektoré scény.


Wytches je teda temný, jemne psycho-horrový komiks s celkom zaujímavou kresbou a neskutočne pútavým príbehom plným tajomstiev, ktorý priam volá po ďalšej časti. Okrem občasného mierne rušivého prvku kresby má toto dielo ešte jednu nevýhodu a tou je to, že aspoň zatiaľ nie je preložený z angličtiny. Pre tých, ktorí však anglicky vedia a majú radi temné diela, tak tento komiks rozhodne odporúčam a osobne sa už neviem dočkať ďalšej časti!   

 


1 komentár:

  1. Cultural -- the planet of men and women which will encompases something' vertisements construction or simply expected readership, highlighting that the families all over a little something take advantage of not to mention understand this. https://imgur.com/a/BMXQOnF https://imgur.com/a/92Zjahi https://imgur.com/a/Ktoi5k9 http://zs20k3ztys.dip.jp https://imgur.com/a/oggs3xV http://1mljeodfwl.dip.jp http://td3lgfisg5.dip.jp

    OdpovedaťOdstrániť